Flygtninge forsvinder fra politiet ved motorvejsrampe

Skrevet af admin

10/09/2015

Dagens topnyheder

På et øjeblik onsdag aften ændrede en vandring sig til en decideret flugt fra politiet for hundredvis af migranter og flygtninge, der gik på motorvejen fra Padborg til Kolding.

Det rapporterer flere medier.

Ifølge DR Nyheder har en stor del af mellem 200 og 300 mennesker haft held til at stikke af fra betjentene, der mandsopdækkede udlændingene på den lukkede motorvejsstrækning.

De mange personer formåede at slippe væk, da de pludselig begyndte at løbe i forskellige retninger ved afkørslen Aabenraa N ved Rødekro.

Samtidig fik de angiveligt hjælp af mellem 300 og 400 personer, der var stimlet sammen ved afkørslen.

- Mange af dem løb hen til afkørslen og hjalp til med at distrahere politiet, så flygtningene kunne stikke af. Mange af dem havde dog selv held til at løbe over i den anden vejbane og op ad afkørslen på den modsatte side, uden at politiet fangede dem, siger DR's journalist Ida Nathan.

Mange af de fremmødte havde anden etnisk baggrund end dansk, fortæller hun videre.

- Der stod biler klar ved dagligvarebutikkerne, som har kørt nogle af dem væk. Derudover var der også nogle, som slap væk i en hestetrailer. Noget tyder derfor på, at det var planlagt, siger Ida Nathan til dr.dk.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at en gruppe udlændinge "forlod motorvejen ved Rødekro". Politiet meddeler dog intet om, hvor mange personer der er tale om.

De hundredvis af mennesker begav sig af sted langs den sønderjyske motorvej onsdag morgen fra Frøslev, hvor de var indkvarteret.

- I løbet af dagen er flere grupper blevet kørt tilbage til Frøslev efter eget ønske, skriver politiet i pressemeddelelsen sent onsdag aften og uddyber:

- De resterende forlod motorvejen ved Rødekro. Herfra er endnu en gruppe kørt tilbage til Frøslev. Der er i området et antal udlændinge, som er på egen hånd i området, og som politiet ikke umiddelbart har kontakt til.

En gruppe løb til en togstation, men her undlod toget at åbne dørene for udlændingene, som derfor fortsat opholder sig på stedet. De afviser at samarbejde med politiet.

Hundredvis af flygtninge og migranter, der har krydset den dansk-tyske-grænse de seneste dage, nægter at lade sig registrere i Danmark, da de i stedet ønsker at søge asyl i eksempelvis Sverige.

/ritzau/