Flygtninge må stille op ved OL under OL-flag

Idrætsudøvere i topklasse, som er flygtet fra deres hjemland kan stille op under OL-flaget ved næste års OL i Rio.

Det siger præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, i forbindelse med en FN-konference i New York.

Thomas Bach siger, at topidrætsudøvere på den måde vil have et hjem sammen med de øvrige 11.000 sportsfolk fra 206 forskellige lande i den olympiske by i Rio.

- Dette vil være et symbol for håb for alle flygtninge i verden, og det vil være med til at gøre verden mere opmærksom på omfanget af denne krise, siger Thomas Bach.

Den Internationale Olympiske Komité vil have de nationale idrætsforbund til at finde og udpege idrætsfolk, som kan være relevante i forhold til næste sommers OL.

- I OL-landsbyen ser vi tolerance og solidaritet i sin reneste form. Udøvere fra 206 nationer bor sammen i harmoni og uden nogen form for diskriminering, siger IOC-præsidenten.

Hans udtalelser kommer på et tidspunkt, hvor Europa har travlt med at håndtere en omfattende mængde mennesker, som flygter fra krig og fattigdom i Mellemøsten, Afrika og Asien.

- På nuværende tidspunkt vil ingen af disse udøvere kunne konkurrence ved OL, selv om de skulle have kvalificeret sig, fordi de er uden et hjemland og uden en national olympisk komité at repræsentere.

- De er uden landshold, uden flag og uden nationalsang. Men flygtningene er velkomne ved OL under det olympiske flag og den olympiske hymne, siger han.

OL i Rio har åbningsceremoni den 5. august næste år og verdens største idrætsbegivenhed slutter den 21. august.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip