Flygtninge sidder fast i lejr i Grækenland

Skrevet af admin

27/02/2016

Mest læste i dag

Over 6000 flygtninge sidder lørdag fast i lejren Idomeni ved Grækenlands nordlige grænse til Makedonien, efter at fire Balkan-lande har lagt loft over, hvor mange der må slippe igennem.

Ophobningen af flygtninge og migranter begyndte for alvor i sidste uge, efter at Makedonien nægtede afghanere indrejse og krævede mere udførlig kontrol af syriske og irakiske dokumenter.

Det fik passagen af flygtninge til at svinde brat.

Situationen ser ud til at blive forværret, efter at EU-landene Slovenien og Kroatien lige som Serbien og Makedonien meddelte, at de ville begrænse modtagelsen af flygtninge til dagligt 580 hver.

Den skærpede kontrol har efterladt mange - heraf mange børn - strandet i Grækenland på et tidspunkt, hvor flygtningestrømmen til Europa igen synes at ville tage voldsomt til.

Sent lørdag befandt der sig cirka 6500 personer i Idomeni-lejren, skriver nyhedsbureauet Ana.

De makedonske myndigheder åbnede grænseovergangen ved Idomeni lørdag eftermiddag for en kort bemærkning, og flere snese flygtninge fik lov til at passere grænsen.

I alt var det ventet, at 300 ville have passeret grænsen inden midnat.

Der blev tidligere på dagen rapporteret om spændinger ved lejren, og omkring 400 migranter iværksatte en demonstration.

Over 20.000 flygtninge og migranter befinder sig i Grækenland lige nu, oplyser landets integrationsminister.

Østrig har gentagne gange kritiseret Grækenland for at have travlt med at lade flygtningene passere, så de kan nå længere op i Europa. Fredag holdt Østrig møde med lande på Balkan om flygtningekrisen, uden at Grækenland var inviteret.

/ritzau/AFP