Flygtningefamilie mistede kat i Grækenland - blev genforenet i Norge

Katten Kunkush på tre år kom til Lesbos i en kurv.

Suva Al Alaf og hendes fem børn var flygtet med det hvide kæledyr under armen fra rædslerne i den irakiske by Mosul, som Islamisk Stat har belejret. Det skriver norske TV2 og Buzzfeed.

De seks familiemedlemmer og deres kæledyr drog ud på den farefulde færd mod Europa, og alle nåede helskindet til solskinsøen Lesbos i Grækenland. Men ved ankomsten blev Kunkush skræmt og stak af.

Nogle dage senere var Suva Al Alaf og hendes børn nødt til at rejse videre uden deres pelsede ven. Hvad de ikke vidste var, at den dukkede op, netop som de var taget afsted.

Kunkush blev fundet af fiskere, der døbte ham Dias, som betyder 'Zeus' på moderne græsk. Han var beskidt og filtret, og de lokale katte havde været hårde ved ham.

En lokal dyrlæge gav Kunkush de nødvendige vaccinationer, og frivillige på øen gjorde en ekstraordinær indsats for at finde kæledyrets familie, som de vidste var kommet til øen som flygtninge i november - de kendte bare ikke deres identitet.

Der blev hængt plakater op overalt for at finde kattens ejere, både på Lesbos og på nettet, og en kvinde i Berlin besluttede sig for at adoptere Kunkush, hvis ikke familien dukkede op inden for et år. 

Frivillige startede straks en indsamling for at kunne sende katten til sit nye midlertidige hjem i Tyskland, og de knap 4.500 kroner, som turen kostede, blev hurtigt rejst. 

Flere måneder senere skete det utrolige: Suva Al Alaf og hendes børn blev endelig identificeret som kattens ejere via Facebook.

Den vilde historie om kattens lange rejse er gået verden rundt, og HER kan du se en rørende video af genforeningen af Kunkush og familien, som græd af glæde ved gensynet.

- Siden han er kommet hjem, har han siddet ved vinduet. Han leger med ungerne og har det godt hos os. Nu er familien blevet genforenet, fortæller Suva Al Alaf til norske TV2.

Følg Dagens Katte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip