Flygtningefamilier får markant færre penge end ventet

Nytilkomne flygtninge med børn skal leve for markant mindre, end regeringen oplyste før sommerferien.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Ifølge avisen udsendte ministeriet før sommerferien beregninger, der viste, hvor mange penge familier med børn ville have til mad, medicin, transport og andre udgifter med den nye og lavere ydelse til flygtninge.

Her fremgik det, at for eksempel en enlig med to børn ville stå med 11.900 kroner om måneden, efter at skat og boligudgifter var betalt.

Men beløbene bliver i virkeligheden væsentligt lavere for alle flygtningefamilier med børn, viser nye beregninger fra ministeriet, som nu også tager højde for, at børnecheckens fulde beløb først udbetales efter to år i Danmark.

Det gjorde man ikke oprindeligt.

I eksemplet med den enlige flygtning med to børn betyder det, at rådighedsbeløbet falder til 5400 kroner månedligt i det første halve år i Danmark.

Først derefter optjener de gradvist ret til børnechecken.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forklarer, at børnechecken ikke indgik i de første beregninger, fordi netop den del indgår i et lovforslag, som hører under Skatteministeriet og ikke er hendes ansvarsområde.

Men fra flere partier i Folketinget lyder der kritik.

- Det er uværdigt at holde mennesker ude ved at forringe deres forhold så meget, at børn bliver fattige, siger De Radikales integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen, til Jyllands-Posten.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, kalder det "temmelig lusket at lægge tal frem, hvor man undlader at medregne det nye optjeningsprincip på børnepenge".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip