Flygtningehjælp: Danske politikere har sovet i timen

Skrevet af admin

07/09/2015

Dagens topnyheder

De danske politikere bør komme ud af busken og bakke op om en fælles europæisk fordeling af flygtninge.

Det siger generalsekretæren i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, der nu retter en bred kritik af Christiansborgs håndtering af flygtningestrømmen, der i månedsvis har søgt op gennem Europa.

- Jeg synes godt, man kan sige, at der har været et element af at stikke hovedet i busken. Flygtningene kommer til Europa, uanset hvilke håndtag de enkelte lande skruer på, og det synes jeg, at man kan se nu.

- Det er helt åbenbart, at Danmark burde støtte fælles europæiske løsninger. Det vil Danmark så ikke på grund af EU-forbeholdene, og det her med at tage den som solospiller er i min optik en forkert retning at gå, siger han.

- Danske politikere må uanset forbeholdene byde ind og deltage i særlige løft i forhold til de flygtninge, der kommer ind, siger Andreas Kamm.

Frankrig har mandag meldt ud, at landet vil tage imod 24.000 flygtninge som led i bestræbelserne på at fordele de hundredtusinder af mennesker, der flygter fra forholdene i deres hjemlande, hvad enten det nu er krig eller armod.

Tidligere har også Storbritannien budt ind med en melding om, at man vil tage imod 15.000 flygtninge fra Syrien.

- Jeg så gerne nogle tilkendegivelser fra Danmark om, at vi selvfølgelig fortsætter, som vi historisk har gjort og tager vores del af ansvaret. Der er behov for en fælles europæisk aktion, hvis det her ikke skal blive meget generende for forholdet mellem de forskellige europæiske lande, siger Kamm.

Han anbefaler en europæisk fordeling af asylansøgerne, så flere lande løfter mere end i dag.

- Jeg har hele vejen igennem talt for en fordeling af asylansøgere med indbyggede kriterier, hvor man tager hensyn til, hvor folk har et netværk i forvejen, siger generalsekretær Andreas Kamm, Dansk Flygtningehjælp.

/ritzau/