Flygtningehjælp: Klogt med dansk bistandsfokus på migranter

Det giver god mening, at udenrigsminister Kristian Jensen (V) vil bruge danske bistandskroner på at bremse strømmen af migranter, der søger til Europa fra blandt andet Afrika.

Derfor møder ministerens udmelding i Berlingske fredag ros fra Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm.

- Det er en rigtig god idé, siger han til Ritzau og forklarer, at det er fornuftigt at have fokus på årsagerne til såkaldt mixed migration, der beskriver den brogede strøm af flygtninge og migrantarbejdere, som håber på et bedre liv i Europa.

- Man skal støtte i konflikters nærområder, så eksempelvis syriske flygtninge i Libanon og Jordan får en værdig tilværelse, indtil de forhåbentlig kan vende hjem, i stedet for, at de på grund af forfærdelige forhold er nødt til at stille kikkertsigtet mod Europa.

- Derudover er det væsentligt at holde fokus på fattigdom, der er grund til, at mange søger væk fra eksempelvis Afrika for at finde arbejde andre steder, siger Andreas Kamm.

Han er dog ikke overbevist om, at udenrigsministeren, der har lagt op til en besparelse på 2,6 milliarder kroner på den samlede danske udviklingsbistand, kan lykkes med sin plan.

- Det er svært for mig at se, hvordan ministeren vil løfte det. Det er indlysende for mig at sige, at det jo ikke harmonerer fantastisk godt med regeringens ambitioner om at skære i bistanden. Især fordi de danske asylafgifter tages fra samme kasse.

- Fokus er rigtigt, men det hviler på et skrøbeligt grundlag, når regeringen klipper i de samlede rammer. Det er jo svært at få mere hjælp ud af færre penge, siger Andreas Kamm.

Til gengæld har han ikke svært ved at se den politiske idé med initiativet.

- Det er lettere at have en styret indvandrerpolitik i Danmark og Europa, hvis man nogenlunde berettiget kan sige, at folk sagtens kan have en fornuftig tilværelse hjemme. Det er altid problematisk at stå over for vandringer, som er begrundet i en ødelæggende fattigdom, siger generalsekretæren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip