Flygtningelandsbyer kan blive udskudt

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen åbner nu for, at partiets krav om flygtningelandsbyer kan afvente, at konsekvenserne af forslaget bliver grundigt undersøgt.

Dermed kan det ende med, at den store udlændingeaftale ikke bliver indgået mandag, men at de øvrige mere end 30 stramninger bliver lagt ned i Folketingssalen, hvor partierne så kan stemme for.

Socialdemokraterne står dog fast på, at der skal handles for at hjælpe kommunerne.

- Allerede nu begynder borgmestre rundt om i landet at meddele, at der ikke er boliger nok. Det vil kun tage til med den tilstrømning, vi ser lige nu, siger Mette Frederiksen.

Spørgsmål: I aftaleudkastet har regeringen ikke forpligtet sig til at oprette flygtningelandsbyer nu. Er det godt nok for jer?

- Ja, det er det forstået på den måde, at man opretter ikke bare flygtningelandsbyer fra den ene dag til den anden. Det vi lægger op til er en helt nu måde at integrere flygtninge på. Det kræver selvfølgelig nogle ordentlige overvejelser, siger Mette Frederiksen.

Dansk Folkeparti vil til gengæld ikke indgå en samlet aftale, hvis der ikke mandag træffes en endelig beslutning om, at flygtningelandsbyerne bliver oprettet, siger retsordfører Peter Skaarup (DF):

- Vi ønsker en beslutning omkring flygtningelandsbyer. At man kommer med noget tekst om, at man undersøger det er ikke nok for os, siger Peter Skaarup og tilføjer:

- Det er nødvendigt, at vi erkender, at sitautionen lige nu er meget vanskeligt overskuelig for kommunerne. Og vi kan ikke være bekendt over for danske statsborgere, at flygtninge kommer foran i boligkøen, siger han.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg erkender, at det måske ender med, at stramningerne enkeltvis må lægges i folketingssalen:

- Under en eller anden form skal vi have strammet op. Det nytter ikke noget, at vi kan se, at tilstrømningen til Danmark er så stor, som den er. Det betyder, at vi meget snart skal meget snart i gang med en lovbehandling.

Spørgsmål: Betyder det, at I sætter det i salen, hvis I ikke bliver enige i dag?

- Det kan godt være en slutning på det, for det er så vigtigt for mig, at vi får strammet op, siger Inger Støjberg.

Både S og DF åbner for, at stemme for de øvrige forslag i aftalen, hvis udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vælger at lægge forslagene enkeltvis i salen.

- Det er meget vigtigt for os , at vi handler, og at der kommer nogle lovforslag i salen. Om der ligger en samlet aftale med forkromede formuleringer er ikke så vigtigt for os, så kan man arbejde videre med flygtningelandsbyerne ved siden af, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip