Flygtningeorganisationer: Migranter truer Europas balance

Europa står over for et decideret flygtninge-ragnarok. Der er grænser for, hvor mange flygtninge et land kan opsluge, og vi er ikke forpligtede til at ødelægge vores eget samfund.

Så kontant lyder det ifølge Kristeligt Dagblad fra Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm, som en reaktion på det historisk høje antal flygtninge, der søger mod Europa.

- Når jeg siger tingene så klart og tydeligt, så skyldes det, at jeg ikke vil have Dansk Flygtningehjælp mistænkt for at være så tossede, at vi mener, der er plads til endeløse baner af flygtninge og migranter i Danmark. Det er der ikke, siger han til avisen.

Han erkender, at hans beskrivelse af flygtningeproblemet er langt mere direkte end tidligere.

- Jeg taler måske lidt højere og bruger lidt kraftigere ord, men grundlæggende er der ikke tale om noget kursskifte, siger han til Kristeligt Dagblad.

Allerede onsdag var Andreas Kamm fremme med kritik i Jyllands-Posten, og generalsekretæren møder opbakning fra en række andre organisationer på området.

Heriblandt Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl.

- Verden skal kunne hænge sammen, og befolkningerne skal kunne følge med, samtidig med at vi skal beskytte de mennesker, der flygter. Situationen er meget mere alvorlig, end vi har set i lang tid og kræver en global indsats, siger han til Kristeligt Dagblad.

Han afviser, at Dansk Røde Kors har ændret holdning til flygtningespørgsmålet.

Også Jann Sjursen, generalsekretær i Caritas, ser behov for grænser for strømmen af flygtninge til Europa.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip