Flygtningepres stopper tog mellem Østrig og Ungarn

Skrevet af admin

10/09/2015

Dagens topnyheder

Det østrigske jernbaneselskab (ÖBB) oplyser, at det har stoppet alle togforbindelser mellem Østrig og Ungarn, fordi de mange flygtninge og migranter har ført til en "massiv overbelastning".

Der vil ikke blive udstedt billetter til og fra Ungarn.

ÖBB har bedt frivillige og busselskaber om at lade være med at transportere folk til banegårde, for de er i forvejen fyldt med flygtninge, der er ankommet fra Ungarn.

De fleste vil gerne videre til Tyskland.

Det understreges dog, at lokaltog fortsat vil køre mellem grænsen og hovedstaden Wien.

Det er endnu for tidligt at sige, hvorvidt forbindelsen bliver genoptaget fredag.

- Det vil være uansvarligt bare at lade folk strømme ind og bruge natten på togstationer, siger en talsmand for selskabet.

En journalist fra AFP befinder sig på banegården Keleti i Ungarns hovedstad, Budapest, og han rapporterer, at omkring 500 blev tilbageholdt af politiet, så de ikke kunne få adgang til perronen, hvor tog fra selskabet Railjet er afgået mod Wien hele morgenen.

Østrigs jernbaneselskab opfordrer også frivillige og busselskaber til at stoppe med at fragte flere af de tusinde mennesker, der har krydset grænsen.

- Strømmen (af mennesker red.) og det store antal af folk, som venter på stationen på at rejse videre, har overhalet vores tilgængelige kapacitet siden i morges, lyder det fra ÖBB.

/ritzau/dpa