Flygtningestrøm mod Jordan stoppet

Det pludselige fald har ifølge nyhedsbureauerne givet anledning til forlydende om, at enten har de jordanske myndigheder lukket for yderligere tilstrømning, eller også er kampene i Syrien rykket så tæt på grænsen, at flygtninge ikke er i stand til at nærme sig og krydse over til Jordan.

»Hvad end deres begrundelse er, er de jordanske myndigheder stoppet med at modtage flygtninge, undtaget sårede,« sige en syrisk nødhjælpsarbejder fra grænsebyen Nasib, hvor mindst 1.000 er strandet, til Reuters.

Jordan huser allerede 470.000 syriske flygtninge, hvilket er en tredjedel af de, der er flygtet ud af det borgerkrigshærgede land Jordan og skal i de næste dage være vært for en international konference mellem alliancen Syriens Venner og de syriske oprørere.

Hvis det er korrekt, at de jordanske myndigheder blokerer for yderligere tilstrømning, vil det sætte landet i en speciel situation på konferencen.

En vestlig diplomat siger forud for konferencen til Reuters:

»Jordanerne er bekymrede for sikkerhedsspørgsmålet og sender nu et signal til omverdenen om den flygtningebyrde, som de bærer på deres skuldre,« lyder det fra diplomaten.

Lederen af FNs flygtningehøjkommissariat (UNHCR), Andrew Harper, bekræfter overfor Reuters, at flygtningestrømmen næsten er stoppet, og at det skyldes flygtningenes manglende muligheder for at nå frem til grænsen.

»I øjeblikket er adgangsvejene til grænsen lukket,« siger Andrew Harper.

UNHCR har ingen medarbejdere på den syriske side, men medarbejdere på den jordanske side har gennem de seneste dage hørt beretninger fra de få flygtninge, der er kommet om tiltagende kampe nær grænsen, skriver AFP.

»Noget sker der,« lyder det fra Panos Moumtzis, er leder UNHCRs indsats omkring Syrien i Geneve.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip