Flykaprer anholdt på Cypern

Den mand, der tirsdag morgen kaprede et egyptisk passagerfly og tvang det til at lande på Cypern, er anholdt. Det skriver Cyperns udenrigsministerium på Twitter.

- Det er overstået, skriver ministeriet.

Ifølge Reuters viser billeder fra cypriotisk tv manden komme ud af flyet med hænderne over hovedet.

AFP rapporterer, at manden herefter fortsatte hen over asfalten mod to betjente, som tvang ham ned på jorden og undersøgte ham, før han blev ført væk.

Manden kaprede det egyptiske indenrigsfly på vej fra Alexandria til Kairo tirsdag morgen. Han er senere blevet identificeret som Seif Eldin Mustafa.

Manden truede angiveligt piloten med at detonere et selvmordsbælte. Han tvang piloten til at lande Airbus 320-flyet med 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord i Cyperns internationale lufthavn i Larnaca klokken 8.50 lokal tid.

Egyptens premierminister, Sharif Ismali, fortæller, at der er tale om en egyptisk statsborger, og at hans motiv fortsat er uklart.

- Det ene øjeblik bad han om at mødes med en repræsentant for Den Europæiske Union, og det andet øjeblik bad han om at komme til en anden lufthavn, men der var ikke noget konkret, siger premierministeren ifølge Reuters.

Han tilføjer, at myndighederne nu vil afhøre manden for at finde ud af, hvad der ligger til grund for kapringen.

Tidligere tirsdag var der forlydender om, at manden har en ekskone på Cypern, og at hans motiv derfor kunne være personligt.

Cyperns præsident har afvist, at kapringen har forbindelse til terror.

- Det her har ikke noget med terrorisme at gøre, skrev præsident Nicos Anastasiades tidligere på Twitter.

Egyptiske myndigheder oplyser ifølge AFP, at samtlige passagerer og besætningsmedlemmer er uskadte.

/ritzau/

Dagens Gossip