Flykaprer er anholdt i Geneves lufthavn

En flykaprer, der mandag morgen tvang et fly fra Ethiopian Airlines til at lande i Geneve, er blevet anholdt, oplyser politiet i den schweiziske lufthavn.

- Flykaprer anholdt, situationen under kontrol, ingen tilskadekomne, skriver politiet i en meddelelse.

Det etiopiske luftfartsselskab siger også i en pressemeddelelse, at alle passagerer og besætningsmedlemmer er i sikkerhed i lufthavnen.

Ifølge luftfartsbloggen airlinereporter.com var flyet på vej fra den etiopiske hovedstad, Addis Abeba, til Rom.

En talsmand for den etiopiske regering fortæller, at flyet havde foretaget en mellemlanding i Sudans hovedstad, Khartoum.

- Vi ved ikke, hvor de er fra, eller hvor mange de er, men det ser ud, som om at kapreren eller kaprerne gik om bord i flyet i Khartoum, siger talsmanden.

Han tilføjer, at man intet kender til nationaliteten.

Airlinereporter.com skriver, at flyet sendte et nødsignal om at være blevet kapret, da det ved totiden natten til mandag befandt sig over Sudan.

Ifølge den schweiziske netavis Blick vil flykapreren søge asyl i Schweiz, og piloterne forhandlede åbenbart med de schweiziske myndigheder, mens flyet kredsede over lufthavnen og til sidst blev nødt til at lande på grund af brændstofmangel.

- Vi behøver asyl og forsikringer om, at vi ikke vil blive overført til de etiopiske myndigheder, hed det i en lydoptagelses på Twitter.

Men det er ikke umiddelbart til at afgøre, om det er en autentisk optagelse.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip