Flymekaniker mistænkes for at placere bombe på et russisk fly.

Skrevet af admin

29/01/2016

Dagens topnyheder

En egyptisk flymekaniker, hvis fætter sluttede sig til Islamisk Stat i Syrien, mistænkes for at have placeret en bombe om bord på et russisk passagerfly, som styrtede ned i Sinai i oktober, siger kilder tæt på sagen til nyhedsbureauet Reuters.

Egyptens officielle meldinger om sagen er, at der ikke er fundet beviser i vraget af flyet, som styrtede ned i ørkenen efter at være lettet fra lufthavnen i Sharm el-Sheikh.

Flyet var nået op i knap 9,5 kilometers højde på vej mod Sankt Petersborg i Rusland, da det blev flået itu og spredt ud over et større område i Sinai-ørkenen. Alle ombordværende, 217 passagerer og syv besætningsmedlemmer, mistede livet. Langt de fleste om bord var russere.

De egyptiske myndigheder afviser officielt, at ansatte i lufthavnen er blevet anholdt eller er under mistanke.

Men kilder tæt på sagen siger til Reuters, at mekanikeren er anholdt sammen med to lufthavnspolitifolk samt en mand fra bagagehåndteringen, som er mistænkt for at have hjulpet med at få bomben om bord.

Islamisk Stat skal have leveret en bombe i en taske til den pågældende.

- Han blev bedt om ikke at stille nogen spørgsmål og få bomben bragt om bord i flyet, siger en anden kilde tæt på de anholdte.

- To politifolk er mistænkt for at se den anden vej ved sikkerhedskontrollen.

- Men måske gjorde de bare ikke deres arbejde godt nok, hedder det.

Ingen af de fire er tiltalt på nuværende tidspunkt.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, sagde, efter at IS havde påtaget sig skylden for flystyrtet i Sinai, at russiske kampfly ville intensivere deres angreb mod de islamistiske ekstremister.

/ritzau/Reuters