Flyrejsende må indstille sig på skærpet sikkerhed

Chefen for luftfartsselskabet Emirates Air Line, Tim Clark, siger søndag, at han forventer, at det russiske flystyrt i Egypten vil ændre billedet totalt og føre til et verdensomspændende krav om strengere luftfartssikkerhed.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en tale på Dubai Airshow tilføjer Clark, at han har givet ordre til en gennemgang af sikkerheden i flyselskabet, men Emirates har dog ikke indstillet flyvninger som følge af katastrofen på Sinai-halvøen, der kostede alle 224 ombordværende livet.

- Det, der skete i Sharm el-Sheikh i forrige uge, og i mindre målestok det, der skete med Germanwings-flyet vil ændre billedet for hele luftfartsbranchen, siger han og refererer til det tyske fly, der i marts blev styret direkte ind i Alperne af en mentalt syg pilot.

- Det er nødvendigt at behandle emnet på brancheniveau, fordi der ikke er tvivl om, at USA og Europa, vil indføre nogle temmelig strenge og hårde krav undervejs til en øget sikkerhed på luftfartsområdet, siger Clark.

Militante krigere fra Islamisk Stat, der bekæmper egyptiske sikkerhedsstyrker i Sinai-ørkenen, har tidligere sagt, at det var dem, der stod bag nedstyrtningen af det russiske Airbus A321-passagerfly.

I løbet af weekenden er det kommet frem, at sikkerheden i lufthavnen i den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh var meget lemfældig. Lufthavnsmedarbejdere siger til nyhedsbureauet AP, at en vigtig bagageskanner ofte var defekt.

De fortæller om andre svigt i sikkerhedsrutinerne. Eksempelvis har det ikke været noget problem at bestikke myndighederne, så man kunne komme igennem kontrollen med narkotika og våben.

- Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har taget en taske fyldt med narkotika eller våben, som politiet har ladet slippe igennem for 10 euro eller lignende, siger en ansat.

De egyptiske myndigheder har ikke kommenteret påstandene, men siger, at sikkerheden i landets lufthavne lever op til international standard.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip