Flyselskab erstatter piloternes papir med digital løsning

Fra efteråret begynder Danish Air Transport, DAT, at flyve med en ny, fleksibel og omkostningsbesparende Electronic Flight Bag (EFB). Det betyder, at piloterne hos DAT får mulighed for at erstatte, hvad der svarer til 25 kilo papir i hvert fly, med to tablets. Alle fysiske kort, papirer og manualer forsvinder fra cockpittet.

Ifølge CEO i DAT, Jesper Rungholm, er der rigtig mange fordele ved det papirløse cockpit. Én ting er, at det er godt for miljøet, fordi det sparer en betydelig mængde brændstof og papir, men det forenkler også arbejdsgangen i hele flyselskabet, da ruteplaner, vejrinformationer og data om flyet nu kan hentes via EFB-løsningen.

For piloterne betyder det nye system, at de hurtigere kan få overblik og være opdateret, fordi det nye system kan modtage helt friske informationer kort før start og lige efter landing. Sammenlignet med den hidtidige papirløsning er det en helt ny virkelighed.

Det nye EFB-system vil blive gjort klar til brug i løbet af sommeren, og fra efteråret vil det findes ombord på DAT’s flåde af ATR fly.

Danish Air Transport flyver blandt andet fra Sønderborg Lufthavn.

Dagens Gossip