Flystrejke: Du har ret til ny billet eller penge retur

Hvis det ikke lykkes lavprisflyselskabet Norwegian at få løst en strid med piloterne om en fælles lønaftale inden midnat søndag, så nedlægger selskabets flere end 600 piloter arbejdet.

Læs her, hvad dine rettigheder er, hvis dit fly aflyses af strejke:

* Du skal have ny billet eller pengene tilbage.

Du må selv bestemme, om du vil have ombooket din billet til en anden afgang eller om du vil have pengene tilbage, hvis dit fly bliver aflyst.

Også selvom det fly, du skulle rejse med, er aflyst på grund af ekstreme vejrforhold, en personalestrejke eller andre ekstraordinære omstændigheder.

* Hvis du vælger at vente på den næste mulige afgang, skal du have:

1) gratis mad og drikke i rimeligt forhold til ventetidens længde, 2) gratis mulighed for at give besked om forsinkelsen på telefon, fax eller e-mail, og 3) gratis indkvartering på et hotel, hvis ventetiden strækker sig over flere dage.

* Du har ikke ret til erstatning eller kompensation for økonomiske tab

Økonomiske tab har du ikke mulighed for at få dækket, selvom aflysningen betyder mistet tid på rejsemålet, udgifter til hotel, billeje eller tabt arbejdsfortjeneste derhjemme.

Erstatning fra flyselskabet for økonomiske tab og økonomisk kompensation for forsinkelse, som du under normale omstændigheder er sikret ved flyrejser fra et EU-land, kan du ikke forlange, når der er tale om en aflysning på grund af helt ekstraordinære omstændigheder.

Er flybilletten en del af en pakkerejse, kan du dog få kompensation, hvis du bliver mere end 6-10 timer forsinket på udrejsen, eksempelvis hvis du i stedet når dit mål i bus eller tog.

* Du kan afbestille din pakkerejse forud for afgang

Er familiens ferie i fare, fordi en strejke eller askesky pludselig trækker en stribe af aflysninger hos flyselskaberne, kan du afbestille din rejse, hvis du har købt en pakkerejse.

Pakkerejseloven giver dig altid mulighed for at aflyse din rejse forud for afgangen, hvis du ikke har is i maven til at vente og se tiden an, men for eksempel i stedet vil leje en bil. Det vil typisk koste dig et gebyr.

Har du kun købt flybillet, men ønsker du brændende at aflyse alligevel, fordi situationen føles utryg, kan du forhøre dig hos flyselskabet, om du, eventuelt mod et gebyr, kan få lov at afbestille alligevel.

Kilde: Forbrugerrådet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip