Flystyrt i Malaysia: Person med stjålet pas rejste mod Danmark

To personer, der var kommet om bord på det forsvundne Malaysia Airlines-fly ved hjælp af stjålne europæiske pas, havde tilsyneladende købt deres billetter sammen.

Den ene passager, der rejste på et italiensk pas, havde København som sin slutdestination, mens personen, der benyttede sig af et østrigsk pas, var på vej til Frankfurt, skriver CNN.

Billetterne blev købt hos China Southern Airlines og blev betalt med thailandske baht til identiske priser. Samtidig er billetternes numre fortløbende, hvilket indikerer, at billetterne blev udstedt sammen.

Identiteten på de to passagerer er fortsat ukendt, men efterforskerne er ifølge avisen The Wall Street Journal nu ved at at undersøge videooptagelser af personernes færden i lufthavnen.

Den nye information bidrager blot til mystikken om passagerflyet fra Malaysia Airlines, der fredag forsvandt efter at være lettet fra Kuala Lumpur i Malaysia.

Omkring to timer efter afgang forsvandt flyet pludselig fra radaren uden nogen indikationer om, at noget skulle være galt.

Efter at det lørdag kom frem, at to personer havde snydt sig om bord på flyet under falsk identitet, er spekulationerne om, hvorvidt der kan være tale om et terrorangreb, taget til.

En amerikansk efterforsker siger imidlertid ifølge CNN, at der ikke umiddelbart er tegn på terrorisme, men at myndighedernes stadig er i gang med efterforskningen.

En anden mulig forklaring på brugen af de stjålne pas er illegal immigration.

Således er der tidligere eksempler på illegale immigranter, der benytter sig af falske og stjålne pas i forsøget på at komme ind i vestlige lande, skriver CNN.

Samtidig udgør Sydøstasien et voksende marked for stjålne pas.

Malaysias transportminister siger ifølge AFP, at myndighederne - ud over passagererne med stjålne pas, også undersøger identiteten på yderligere to personer, der var om bord på flyet.

Samtidig beretter kinesiske statsmedier, at en kinesisk statsborger, hvis pasnummer optrådte på passagerlisten, slet ikke var gået om bord på flyet.

/ritzau/

Dagens Gossip