Flyvende start på sommeren: 25 grader og masser af sol

Skrevet af admin

30/05/2016

Mest læste i dag

Onsdag er det officielt sommer, og den starter fremragende ifølge DMI, der taler om dagtemperaturer ugen igennem på op til 25 grader.

Men allerede før kalenderen siger 1. juni, skyller sol og varme ind over hele landet.

- Alle dage frem til weekenden ser overordnet fine ud med temperaturer mellem 20 og 25 grader. Så der er lagt op til skønt, sommerligt vejr, lyder det glade budskab fra Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved DMI.

Ved østvendte kyster vil det være noget køligere med omkring 18-19 grader.

- Men man skal ikke bevæge sig ret langt ind i landet, før det hurtigt bliver varmere, forsikrer hun.

Normalt ligger døgnets middeltemperatur for en juni på 12-13 grader ifølge Anja Bodholdt, men det bliver overgået denne uge, fordi der også er lune nætter i vente.

- Det bliver mellem 15 og 17 grader i nattetimerne, fortæller hun og forklarer, at den lune luft, der strømmer ind over Danmark og giver mulighed for grillaftener, strandture og bar overkrop, kommer fra det østlige Europa.

Men en regnbyge skal man også være forberedt på de fleste dage. Især i eftermiddagstimerne. Og det lune vejr kan også blive ledsaget af tordenvejr.

Undtagelsen er onsdag, hvor der ifølge DMI ikke ventes at falde så meget som en enkelt dråbe regn.

Bliver den pludselige varme for meget, vil en effektiv afkøler være et hop i bølgerne.

I Østersøen og ved Vesterhavet ligger vandtemperaturen på kun omkring ni grader, mens de indre farvande er lidt varmere med omkring 12 grader.

/ritzau/