"Flyversjussen" er dyrest i lavprisfly

Når familien Danmark tager på ferie med fly, forkæler mange sig med en drink eller to og gerne en lille én til kaffen. Rejser man med de såkaldte lavprisselskaber, er denne feriefornøjelse langt dyrere end hos charterflyselskaberne.

En sammenligning af priserne på en række populære drikkevarer viser, at irske Ryanair i gennemsnit er hele 38 procent dyrere end hos Spies’ eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia og hos Jettime.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Også Nordens største såkaldte lavprisselskab, Norwegian, graver dybt i gæsternes pengepung, når de vil hygge sig med en drink eller to. Selskabet er således 32 procent dyrere end de to charterflyselskaber, der er billigst i luften fra danske lufthavne.

- Og apropos lufthavne. En øl på 33 centiliter i det toldfrie område i Københavns Lufthavn koster mellem 43,00 og 55,00 kroner, mens man forlanger omkring 98 kr. for 5 centiliter gin. Hos Thomas Cook tager man 35 kroner for den samme mængde gin – altså mindre end en tredjdel. Det kan derfor godt betale sig at vente med at fejre ferien med en drink, til man kommer om bord i flyet – også selv om man rejser med de såkaldte lavprisselskaber, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Københavns Lufthavn har tidligere forklaret, at årsagen til de høje priser i det taxfree område er det faktum, at mange svenskere er i transit i lufthavnen. Niveauet er derfor lagt efter de svenske restaurationspriser.

 

Dagens Gossip