Flyvevåbnet forbyder græsk yoghurt med hampefrø

Det amerikanske flyvevåben, Air Force, er gået ind i kampen mod narko. Det sker ved at sætte en stopper for, at medarbejdere spiser græsk yoghurt af mærket Chobani, som flyvevåbnet mistænker for at indeholde en større mængde hampefrø. Det skriver airforcetimes.com.

I overensstemmelse med det amerikanske flyvevåbens reglement må ansatte ikke spise madprodukter, der indeholder hampefrø eller hampfrøolie. Derfor må medarbejderne se langt efter de lækre Chobani yoghurt med blåbær, nødder, chia og hampefrø. Siden i mandags har flyvevåbnet offeicielt taget afstand fra den amerikansk producerede Chobani yoghurt i den græske udgave - dog med særlige undtagelser.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Flyvevåbnet har ikke begrænset militære medlemmer fra at spise Chobanis græske yoghurt, men kun yoghurt, der indeholder hampefrø eller hampefrøolie. På samme måde er et hvert produkt, der indeholder hampefrø eller er afledt af hampefrø eller hampefrøolie, forbudt, siger Kaptajn Adam Koudelka, juridsk rådgiver for flyvevåbnets narkotestlaboratorium på Lackland Air Force Base i Texas.

Flyvevåbnet henviser til en undersøgelse, der viser, at produkter med hampefrø kan indeholde forskellige grader af tetrahydrocannabinol (THC), som er en aktiv ingrediens i marihuana. Dette stof træder frem i flyvevåbnets jævnlige narkotester.

Yoghurtproducenten Chobani argumenterer mod undersøgelsen og hævder, at det ikke med sikkerhed er muligt at bekræfte, hvilken effekt blåbær yoghurt har i en narkotest. Ifølge Chobani indeholder blåbærsmag ca. 10 g hampefrø, som er under den tilladte mængde i USA.      

Indtag af den pågældende yoghurt opfattes af flyvevåbnet som en overtrædelse af artikel 92, UCMJ, hvis narkotesten er positiv. Straffen kan både være fængsel og reduceret løn - afhængig af hvor slemt forseelsen vurderes.  

Dagens Gossip