Flyvrag fundet i Nepal: Dansker er blandt de dræbte

Vraget af et forsvundet fly i Nepal er nu fundet. Der er ingen overlevende, oplyser myndighederne natten til mandag dansk tid.

En dansk statsborger befandt sig på ulykkesflyet.

- Flyet ramte en bjergside. Politiet har fundet vraget i en landsby, men ingen overlevende, siger Bimlesh Lal Karna, leder af flykontrollen i Nepals største lufthavn i Kathmandu.

I alt 18 personer - 15 passagerer og tre besætningsmedlemmer - var om bord på det lille fly af typen DHC-6 Twin Otter fra Nepal Airlines.

Det lettede fra lufthavnen i Pokhara klokken 13.30 lokal tid, og 15 minutter senere mistede flyvelederne i kontroltårnet kontakten med flyets pilot.

Efter planen skulle flyet være fløjet til byen Jumla, der ligger omkring 350 kilometer vest for hovedstaden Kathmandu.

Ifølge det lokale medie ekantipur.com styrtede flyet ned i Khidim-junglen, der ligger i distriktet Argakhanchi omkring 220 kilometer vest for Kathmandu.

Omkring 150 nepalesiske politifolk blev sat ind i eftersøgningen af flyet.

Den danske statsborger var den eneste udlænding på flyet, som havde 14 voksne passagerer, et spædbarn og tre besætningsmedlemmer med om bord.

Det er tredje gang, at et DHC-6 Twin Otter-fly fra Nepal Airlines forulykker.

Den 16. maj sidste år kom 21 personer til skade - heraf fem alvorligt - da et af selskabets fly styrtede ned i en flod ved landing i byen Jomsom.

I maj 2012 overlevede to danskere mirakuløst sammen med fire andre, da et fly fra Agni Air styrtede ned ved lufthavnen i Jomsom. Mindst 15 andre blev dræbt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip