FN advarer mod optrapning i Syrien efter israelske luftangreb

Ifølge israelerne har målene for angrebene været iranske missiler, som skulle leveres til Hezbollah-militser.

Israelske myndigheder siger, at det andet luftangreb inden for 48 timer ikke har noget med borgerkrigen i Syrien at gøre. Meningen var at forhindre Libanons Hezbollah-bevægelse, som støtter Iran, i at få våben, som kunne bruges i et angreb på Tel Aviv, hvis Israel gør alvor af truslerne om at angribe iranske atomanlæg.

Iran benægter israelske og vestlige anklager om, at landet skulle være i gang med at anskaffe atomvåben - en længerevarende konflikt, der nu truer med at blive blandet ind i den blodige borgerkrig i Syrien.

FN anmoder alle parter i konflikten om at »handle med en følelse af ansvar for at forhindre en eskalering af det, der allerede er en ødelæggende og meget farlig konflikt.«

Indbyggerne i den syriske hovedstad er blevet vækket af eksplosioner, der har rystet bygninger og sendt høje flammer op i nattehimlen.

»Nat bliver til dag,« siger et øjenvidne til Reuters fra sit hjem i Hameh tæt militærbasen i Jamraya, som var et af målene.

Den syriske præsident Bashar al-Assad beskylder Israel for at hjælpe al-Qaeda-terrorister og siger, at angrebene »åbner døren for alle muligheder.«

Efter to års voldelige uroligheder er mindst 70.000 syrere blevet dræbt, og spændingerne mellem shiamuslimske iranere og sunnimuslimske arabere, hvoraf nogle er tætte vestlige allierede, har efterladt de vestlige lande uden en effektiv løsning på konflikten.

I USA siger senator John McCain, at luftangrebene kan lægge yderligere pres på USA for at intervenere i Syrien, selv om præsident Barack Obama flere gange har sagt, at der ikke er nogen planer om at indsætte landtropper i Syrien.

Egypten, som er det mest folkerige arabiske land, og foregangsland i Det Arabiske Forår i 2011, har ikke den store kærlighed til Assad, men har fordømt luftangrebene, som en overtrædelse af international lov, der »har gjort situationen mere kompliceret.«

BNB/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip