FN bekymret over israelske angreb på mål i Syrien

»Generalsekretæren udtrykker alvorlig bekymring over rapporter om luftangreb i Syrien, som skulle være foretaget af Israels luftvåben,« siger talsmanden for Ban Ki-moon, Martin Nesirky, ifølge Reuters.

Ralsmanden understreger, at FN ikke har beviser for, at angrebene skulle have fundet sted.

Ifølge talsmanden opfordrer Ban Ki-moon alle parter til at »udøve maksimal tilbageholdenhed og besindighed« og til at »handle med en høj grad af ansvarsfuldhed« for at forebygge en optrapning af konflikten.

Voldsomme eksplosioner rystede ifølge flere internationale medier et område i udkanten af Damaskus natten til søndag. Ifølge syrisk stats-TV var det Israel, der stod bag nattens raketangreb.

Det er dermed det andet angreb inden for få dage, som Israel hævdes at stå bag.

En kilde fra en vestlig efterretningstjeneste oplyser ifølge Reuters, at angrebet var rettet mod et lager af missiler fra Iran, som skulle videre til Libanons militante Hizbollah-bevægelse, som støtter den syriske præsident Assad i borgerkrigen.

Syrisk stats-TV meddelte dog, at angrebets mål var et militært efterforskningscenter i landsbyen Jamraya, som israelerne også angreb med kampfly i januar i år.

Egypten har fordømt angrebene som »overtrædelse af international lov«, og den Kairo-baserede Arabiske Liga har krævet, at FNs sikkerhedsråd griber ind og sætter en stopper for de israelske angreb.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip