FN: Børn på syv år rekrutteres til krig i Syrien

Rekruttering af børnesoldater til krigen i Syrien tager til. Det konkluderer FN's børneorganisation, Unicef, i en ny rapport.

- Børnene, som rekrutteres er også yngre end tidligere. Nogle af dem er kun syv år gamle, hedder det i rapporten.

- De fortæller, at konfliktens parter lokker dem med i krigen med gaver og lønninger på op til 400 dollar (knap 2700 kroner) om måneden, skriver Unicef i rapporten.

Efter fem års borgerkrig i Syrien har hvert tredje syriske barn - 2,9 millioner børn inde i landet og over 800.000 i nabolandene - ikke oplevet andet end krig i deres levetid.

- Dobbelt så mange mennesker lever i dag under belejring eller i svært tilgængelige områder som i 2013, fastslår rapporten.

- Mindst to millioner af dem, som er afskåret fra hjælp, er børn. Blandt dem lever over 200.000 i belejrede områder, skriver Unicef.

Ifølge FN's børneorganisation blev 400 børn dræbt i Syrien i 2015. En separat rapport fra andre nødhjælpsorganisationer viste fredag, at mindst 50.000 mennesker er blevet dræbt i landet siden april 2014.

- En udvikling, som vækker særlig bekymring, er, at vi ser stadig flere børn blive rekrutteret til krigen, siger Unicef.

- Børnene siger, at de direkte bliver opfordret til at slutte sig til parterne i konflikten - sommetider er de ned til syv år. I de sager, som Unicef undersøgte i 2015, var over halvdelen af de mindreårige deltagere i krigen under 15 år, hedder det videre.

Der har været optagelser af børn i propagandafilm fra Islamisk Stat (IS), hvor de er i færd med at henrette fanger.

Uden for Syrien er 306.000 syriske børn blevet født som flygtninge. I alt er 3,7 millioner syriske børn blevet født, siden krigen brød ud.

Omkring 2,8 millioner syriske børn i Syrien eller i nabolandene går ikke i skole.

Krigen i Syrien har drevet flere end 2,4 millioner børn på flugt. Og mere end otte millioner børn i Syrien og nabolandene har brug for humanitær hjælp, siger Unicef.

En hel ny generation af syriske børn er blevet født i Tyrkiet, siden borgerkrigen i Syrien begyndte i 2011. Den tyrkiske vicepremierminister, Lutfi Elvan, sagde i en nylig tale i FN, at flere end 150.000 syriske babyer er kommet til verden i nabolandet.

Tyrkiet huser over 2,7 millioner syriske flygtninge - flere end nogle andre af Syriens nabolande.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip