FN-chef kalder OL-flygtninge en inspiration for alle

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, der fredag bærer OL-faklen under åbningsceremonien for sommerlegene på Maracanã Stadion, roser de udøvere, som deltager på flygtningehold ved OL i Rio de Janeiro.

Flygtningeholdet består af idrætsudøvere, som er flygtet, og som ikke længere har et hjemland at repræsentere. De kommer fra Syrien, Sydsudan, DRCongo og Etiopien.

Ban Ki-moon, der torsdag deltog i en særlig flygtningedag i Rio op til OL, siger, at han er inspireret af flygtningenes indsats.

- Jeg ved, at de har meget triste og frygtelige historier og erfaringer i deres fortid, men selv om deres historier er traumatiske, så er de selv en kilde til inspiration for os alle. hedder det i den tale, som Ban Ki-moon holdt for flygtningeholdet.

- Der findes 65 millioner mennesker som dem. Vi har det største antal flygtninge og fordrevne personer siden Anden Verdenskrig, så vi står overfor store vanskeligheder, siger Ban Ki-moon.

Generalsekretæren roser Den Internationale Olympiske Komité for at have startet et program, som skaber håb for flygtninge.

- Nu kan I vise jeres styrke, jeres evner til at løbe hurtigere, strække jer længere og blive stærkere. Jeg er sikker på, at jeres indsats vil blive værdsat og få bifald af mennesker i hele verden.

- Tre milliarder vil se jer i morgen aften, siger Ban Ki-moon i talen, som han holdt torsdag i Rio de Janeiro.

Ban Ki-moon vil blive afløst på sin post af en endnu ikke valgt ny generalsekretær 1. januar 2017.

/ritzau/AFP

/ritzau/NTB

Dagens Gossip