FN-chef: Luftangreb mod Yemen er mod international lov

Luftangreb udført lørdag af en koalition anført af Saudi-Arabien mod byen Sadaa i det nordlige Yemen er brud på international lov, selvom man opfordrer civile til at forlade området.

Det siger FN's humanitære koordinator for Yemen lørdag.

- Bombningen af befolkede områder, med eller uden forhånds-advarsler, er en overtrædelse af den humanitære folkeret, siger Johannes van der Klaauw i en erklæring lørdag.

- At udstede advarsler om kommende angreb fritager ikke parterne fra deres obligationer til at beskytte civile, siger han.

Der er ifølge FN-koordinatoren meldinger om, at snesevis af civile er dræbt, og tusinder er tvunget til at flygte fra deres hjem, efter at koalitionen indledte sine flyangreb mod Houthi-militsen, som erobrede magten i det meste af Yemen i januar.

Koalitionen er ledet af Saudi-Arabien og inkluderer ni andre arabiske lande. Den bakkes op af USA, Storbritannien og Frankrig.

- Mange civile er fanget i Saada, da de ikke kan benytte offentlig transport på grund af mangel på benzin, siger van der Klaauw.

En talsmand for koalitionen siger, at den seneste bølge af angreb er et svar på bombardementerne mod en række saudiske grænseposter af styrker fra Houthi-militsen i sidste uge.

Ifølge brigadegeneral Ahmed Asseria fra koalitionen imod Houthi-militsen har de seneste luftangreb været rettet mod Houthi-lederes baser rundt om i Saada- og Hajja-provinserne.

Derudover er der udført luftangreb imod tanks og andre militære køretøjer fra houthierne, fortæller Ahmed Asseria.

Koalitionen har angrebet oprørsstyrkerne siden den 26. marts, men har siden slutningen af april neddroslet antallet af luftangreb. Fredag tilbød koalitionen en fem dages våbenhvile med start 12. maj, hvis der kunne opnås enighed.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip