FN-ekspert: UNHCR har truffet det bedste valg

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har med sin indstilling af italieneren Filippo Grandi som UNHCR's næste højkommissær truffet det rigtige valg i den situation, verden befinder sig i lige nu.

Det siger Søren Jessen-Petersen, dansk topdiplomat og tidligere assisterende højkommissær i netop UNHCR.

- For mig er det ganske klart, at generalsekretæren nominerer en person, der fra allerførste dag vil være effektiv i jobbet, siger han.

- Han kender organisationen, han kender problematikkerne, han har arbejdet over hele verden, og han kender forholdene i og omkring Syrien meget, meget godt.

Som bekendt havde man fra dansk side kørt tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i stilling til posten som flygtningehøjkommissær, hvilket altså ikke lykkedes.

- I en situation, hvor flygtningesituationen aldrig har været mere kompleks, der kræver det bare en person, der kan gå direkte ind i jobbet. Og han har alle de evner, der skal til, lyder Søren Jessen-Petersens vurdering.

- Jeg udtaler mig ikke om de andre kandidater. For mig er det vigtigste, at UNHCR har fået en førsteklasses kandidat til højkommissær. Man har truffet et rigtig godt valg og - set ud fra hvad UNHCR har brug for i dag - også det bedste valg, siger han.

Spørgsmål: Hvilken betydning har den politik, Thorning selv stod for som regeringschef, haft?

- Det har absolut ikke hjulpet Thorning, at Danmark har et meget flosset renommé på det område i dag, Og i hendes egen regeringsperiode indførte man også ganske mange stramninger, som hun selv var stolt af, og det har absolut ikke hjulpet hende, siger Søren Jessen-Petersen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip