FN: Flygtningebørn kommer til at lide uden mor og far

Skrevet af admin

07/01/2016

Dagens topnyheder

FN's flygtningeorganisation, UNHCR, slutter sig nu til koret af danske børne- og menneskerettighedsorganisationer, som skarpt kritiserer regeringens varslede udlændingestramninger.

UNHCR er især kritisk over for forslaget om, at flygtninge med såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus først kan få deres sag om familiesammenført behandlet efter tre år mod i dag ét år.

FN's flygtningeorganisation anbefaler i et høringssvar, at regeringen trækker forslaget tilbage, da "langvarig separation" mellem børn og forældre kan få "ødelæggende konsekvenser" for flygtningebørnenes videre liv.

FN-organisationen er også bekymret over det signal, som den danske regering sender med de varslede stramninger, herunder også forslaget om at beslaglægge flygtninges værdigenstande.

Stramningerne, der går ud på at gøre Danmark mindre attraktiv for flygtninge, kan ifølge UNHCR's høringssvar skabe "frygt, menneskefjendskhed og lignende begrænsninger, der vil indskrænke pladsen til asylsøgere globalt og udsætte flygtninge for livstruende risici".

UNHCR opfordrer Danmark til at trække lovforslaget tilbage og sørge for, at familiesammenføring kan ske så tidligt som muligt.

En række danske børne- og menneskerettighedsorganisationer har været ude med lignende kritik af forslaget, som førstebehandles i Folketinget i næste uge.

/ritzau/