FN fordømmer drab på civile i DR Congo

Mortergranater dræbte mindst tre personer i byen Goma i det østlige DR Congo lørdag, og voldshandlinger tidligere på ugen har kostet yderligere mindst tre menneskeliv. Ifølge nyhedsbureauet Reuters’ oplysninger var det en kvinde og to børn, der mistede livet lørdag.

»Jeg har beordret MONUSCO-styrken (betegnelse for FNs tropper i området, red.) til at reagere på kraftigst mulig vis på disse horrible og vilkårlige forbrydelser,« sagde lederen af FN-missionen i DR Congo, Martin Kobler, efter angrebet.

Angrebet har desuden fået FNs udsending i regionen, Mary Robinson, til at udtale, at ethvert angreb på civilbefolkningen eller de fredsbevarende styrker er helt uacceptabelt.

»Angrebene på byen Goma og på MONUSCO, og deres tragiske konsekvenser for den civile befolkning, der allerede er traumatiseret af to årtiers konflikt, er uacceptable,« sagde hun og opfordrede til, at der bliver gjort alt for at undgå en eskalation af konflikten i området.

Tre FN-soldater, heraf to fra Tanzania og en fra Sydafrika, blev desuden såret, da mortergranater ramte en af FNs positioner i Munigi, der ligger cirka fire kilometer nord for Goma, oplyser FN.

Spændingerne er taget til, i takt med at DR Congo og nabolandet Rwanda har beskyldt hinanden for flere dage med sammenstød på tværs af deres fælles grænse. DR Congo beskylder blandt andet Rwanda for, at have sendt soldater ind i DR Congo.

Rwanda har to gange invaderet sin meget større nabo i 1990erne, og både FN og DR Congo beskylder ifølge Deutsche Welle Rwanda for at sponsorere den oprørsgruppe, der forsøger at vælte DR Congos regering, og som ifølge det tyske medie stod bag lørdagens morterangreb.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip