FN fordømmer tilbageholdelse af FN-soldater

De fire soldater blev tirsdag pågrebet af oprørsgruppen Yarmouk Martyrbrigade.

»Generalsekretæren opfordrer alle parter til at respektere UNDOFs (FNs fredsbevarende styrker, red.) ret til at bevæge sig frit og sikkert,« siger en talsmand for Ban Ki-moon ifølge Reuters.

Den syriske oprørsgruppe tog de fire filippinske soldater som gidsler efter sammenstød ved de israelskbesatte Golanhøjder. FNs fredsbevarende styrker er i området for at overvåge våbenstilstandslinien mellem Syrien og Golan.

Bortførelsen skete nær et område, hvor 21 filippinske medlemmer af den fredsbevarende styrke blev tilbageholdt af oprørere tilbage i marts. Soldaterne var dengang i oprørernes varetægt i tre dag.

De syriske oprørere hævder, at de tilbageholder de fire filippinske soldater af hensyn til soldaternes sikkerhed.

»De er i sikkerhed og vil blive overdraget snarest muligt. Men lige som sidste gang var de i et område med hårde kampe,« siger en talsmand for oprørerne, Abu Iyas al-Hourani, til Reuters.

Ifølge al-Hourani tilbageholdes filippinerne for at undgå, at oprørerne får skylden i tilfælde af, at FN-soldater skulle blive dræbt under de hårde kampe mellem oprørerne og præsident Bashar al-Assads styrker.

Dagens Gossip