FN, Frankrig og syrisk opposition skal mødes i Berlin

Den tyske regering skal onsdag være vært for et møde med FN, Frankrig og den syriske opposition. Mødet handler om fortsatte fredsforhandlinger samt at få stoppet volden og forbedret den humanitære situation i Syrien, oplyser det tyske udenrigsministerium.

I Ruslands hovedstad, Moskva, har den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, tirsdag holdt møde med FN's generalsekretærs særlige udsending til Syrien, Staffan Di Mistura. Tonen omkring Syrien er positiv, lyder det.

På nuværende tidspunkt er det russiske og amerikanske militær i gang med at planlægge en våbenhvile i byen Aleppo, oplyser Sergej Lavrov tirsdag.

- Jeg håber, at denne beslutning vil blive annonceret snarest, måske endda inden for et par timer, sagde han til det russiske nyhedsbureau Tass.

USA's udenrigsminister, John Kerry, var i Genève mandag, hvor han blandt andet mødtes med Mistura og arabiske ministre i et forsøg på at få stoppet kamphandlingerne i den syriske millionby Aleppo.

Efter at Kerry rejste fra Genève tilbage til Washington, ringede han til sin russiske kollega for at drøfte, hvordan de kan samle stumperne af våbenhvilen sammen.

Hundredvis af civile er blevet dræbt i og omkring Aleppo i den seneste uge.

Fredag annoncerede den syriske hær, at der ville komme et "stilhedens regime" i mange af Syriens regioner, herunder omkring hovedstaden Damaskus og kystbyen Latakia.

USA har krævet, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, stopper kamphandlingerne i Aleppo og provinsen af samme navn. Tirsdag blev mindst 19 dræbt i et angreb mod et hospital i byen.

Våbenhvilen i Syrien trådte i kraft 27. februar, men er blevet brudt i blandt andet Aleppo, hvor der særligt i den seneste uge er sket en stigning i antallet af angreb.

Våbenhvilen omfatter ikke yderliggående grupper som Islamisk Stat og al-Qaedas syriske gren, Nusrafronten.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip