FN har ikke fundet bevis på kemiske våben i Syrien

Søndag vurderede Carla del Ponte, tidligere chefanklager ved FNs internationale krigsforbryder-domstol og nuværende medlem af FNs undersøgelseskommission om Syrien, ellers, at de syriske oprørere har brugt kemiske våben i borgerkrigen.

Der skulle ifølge hende være tale om den ekstremt dødelige nervegas sarin.

»Ifølge de forklaringer, vi har indsamlet, har oprørerne brugt kemiske våben ved at bruge saringas,« sagde Carla del Ponte ifølge AFP til schweizisk radio søndag.

Nervegassen sanses ikke, da den hverken kan smages eller lugtes. Selv i små mængder kan den være dødelig, hvis den kommer i kontakt med huden eller indtages via luftvejene.

Den syriske regering, der anføres af præsident Bashar al-Assad, er tidligere blevet anklaget for at have brugt samme kemiske våben over for oprørerne, hvilket har ført til internationale fordømmelser og advarsler. USAs præsident Barack Obama har tidligere sagt, at det vil være at krydse en grænse at bruge kemiske våben. Indtil videre har lederen af verdens mest magtfulde militær dog afvist at gå ind i den to år gamle borgerkrig.

Situationen i Syrien er i de seneste dage blevet yderligere vanskeliggjort af, at Israel har gennemført luftangreb angiveligt på militære installationer nær hovedstaden i Syrien, Damaskus.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip