FN: Israel torturerer palæstinensiske børn

»Palæstinensiske børn, som er blevet arresteret af israelsk militær og politi, er systematisk underlagt nedværdigende behandling. Ofte bliver de udsat for tortur, bliver forhørt på hebraisk - et sprog, de ikke forstår - og tvunget til at underskrive tilståelser på hebraisk for at blive løsladt,« står der i rapporten ifølge Reuters.

Over en tiårig periode, hvor undersøgelsen har stået på, anslås det, at 7.000 palæstinensiske børn i alderen ni til 17 år, er blevet anholdt, afhørt og tilbageholdt. Mange er blevet lagt i kæder og stillet for militærdomstole, mens nogle er blevet holdt i isolation - nogle gange i flere måneder ad gangen, står der i rapporten.

FN-komitéen for Børns Rettigheder udtrykker dyb bekymring over den »kontinuerlige brug af børn som menneskelige skjolde og meddelere,« og slår fast, at 14 af sådanne tilfælde er blevet rapporteret i perioden januar 2010 til marts 2013 alene. Her har israelske soldater angiveligt brugt de palæstinensiske børn til at undersøge potentielt farlige bygninger, før soldaterne selv gik ind, og til at stå foran militære køretøjer og afskærme for folk, der kastede med sten.

Det israelske udenrigsministerium siger, at det i marts svarede på en rapport fra FNs børneagentur, UNICEF, om mishandling af palæstinensiske mindreårige. Ministeriet sætter spørgsmålstegn ved, om FN-organisationens undersøgelse har bragt noget nyt frem og siger ifølge talsmand Yigal Palmor, at det mere ser ud som om, at nogle ønsker at udbrede deres politiske fordomme og give Israel flere tæsk.

Rapporten anerkender samtidig Israels nationale sikkerhedshensyn og bemærker, at børn på begge sider af konflikten fortsat bliver såret og dræbt, men at de fleste tilskadekomne er palæstinensere.

De fleste palæstinensiske børn bliver anklaget for at have kastet med sten - en lovovertrædelse, der kan give op til 20 års fængsel. Ifølge rapporten har israelske soldater erkendt de ofte vilkårlige anholdelser.

BNB/Reuters

Dagens Gossip