FN kræver adgang til nervegasramt område

Ifølge Reuters har Ban Ki-moon således bedt præsident Bashar al-Assads styre om at lade FN-inspektører undersøge det kemiske angreb »uden videre forsinkelse« og give dem adgang til det område i hovedstaden Damaskus, hvor angrebet angiveligt har fundet sted.

»FN har sendt en anmodning til regeringen i Syrien. Han (Ban Ki-moon, red.) forventer at modtage et positivt svar,« siger generalsekretærens pressekontor i en udtalelse torsdag ifølge Reuters.

Storbritannien, USA, Tyrkiet og Frankrig er blandt de 35 lande, der har opfordret til en undersøgelse fra FNs repræsentanter, der er i Syrien for at besøge tre steder, hvor der angiveligt er brugt kemiske våben ved tidligere angreb.

Det er endnu ikke blevet bevist, at syriske regeringstropper har brugt kemiske våben, men landets opposition hævder, at de brugte nervegas mod oprørere onsdag. Det syriske militær afviser, at det skulle have fundet sted.

Lederen af FNs kemiske våbeninspektører, svenskeren Åke Sellstrom, der er i Syrien, forsikrede onsdag om, at han er i dialog med den syriske regering om det formodede angreb og følger situationen tæt.

Ifølge Reuters viser videobilleder fra området, hvor det påståede angreb skal have fundet sted, mennesker med fråde om munden, der bliver kvalt, mens der blandt de døde på billederne ikke er tegn på fysiske skader.

FNs besøg i landet er aftalt med Syriens styre.

Dagens Gossip