FN kræver grundig og upartisk undersøgelse af Syrien-angreb

Det siger Ban Ki-moon via en talskvinde for FN.

»Generalsekretæren opfordrer de syriske myndigheder til at komme med et hurtigt og positivt svar på hans krav, især taget i betragtning af, at Syriens regering selv har udtrykt bekymring omkring de her begivenheder,« siger Angela Kane ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Storbritannien, USA, Tyrkiet og Frankrig er blandt de 35 lande, der har opfordret til en undersøgelse fra FNs repræsentanter, der er i Syrien for at besøge tre steder, hvor der angiveligt er brugt kemiske våben ved tidligere angreb.

Det er endnu ikke blevet bevist, at syriske regeringstropper har brugt kemiske våben, men landets opposition hævder, at de brugte nervegas mod oprørere onsdag. Det syriske militær afviser, at det skulle have fundet sted.

Lederen af FNs kemiske våbeninspektører, svenskeren Åke Sellstrom, der er i Syrien, forsikrede onsdag om, at han er i dialog med den syriske regering om det formodede angreb og følger situationen tæt.

Ifølge Reuters viser videobilleder fra området, hvor det påståede angreb skal have fundet sted, mennesker med fråde om munden, der bliver kvalt, mens der blandt de døde på billederne ikke er tegn på fysiske skader.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip