FN kræver styrkelse af flygtningeindsats

»Vi vil gerne anmode de italienske myndigheder og det internationale samfund - især EU - om at styrke deres indsat for at forhindre en gentagelse af denne situation. Medlemslandene bør sikre, at de opretholder deres forpligtelser i henhold til international lov vedrørende flygtninge,« siger talsmand for FNs Højkommissariat for Flygtninge Rupert Colville i en pressemeddelelse.

Colville tilføjer, at FN blandt andet er parat til at samarbejde med de nationale myndigheder om menneskehandel og smugleri fra Eritrea og Somalia, hvor flygtningene fra bådforliset menes at komme fra.

Det formodes, at 500 mennesker var bord på båden, der var på vej fra Afrika til Italien, da den pludselig brød i brand og kæntrede. Siden har redningsarbejdere arbejdet på at finde de savnede passagerer, men fredag aften måtte redningsarbejdet ifølge Reuters indstilles på grund af dårligt vejr, der gjorde det usikkert for de i alt 40 dykkere forsat at bjærge omkomne fra bådresterne.

111 lig er allerede bjærget, oplyser Reuters, der ligeledes meddeler, at de lokale redningsarbejdere forventer, at omkring yderligere 100 lig vil være at finde i og omkring bådvraget.

»Selvom de dårlige søforhold fortsætter, er vores fyre klar til at gå ned, hvis der kommer et ophold i vejret, der gør det sikkert for dem,« siger kystvagtens talsmand, Filippo Marini, til Retuers.

Tragedien blev fredag markeret over hele Italien, hvor der blandt andet blev holdt et minuts stilhed på landets skoler.

Dagens Gossip