FN-mægler dræbt i DR Congo

»Regeringsstyrkerne igangsatte et angreb mod M23-oprørere nær Kibati nord for byen Goma,« siger Farhan Haq og fortsætter:

»Vi har netop erfaret, at en FN-fredsmægler er blevet myrdet, og at tre civile er kommet alvorligt til skade.«

Voldshandlinger og mortergranater i området har allerede resulteret i en masse tabte menneskeliv. I forrige uge blev mindst seks personer dræbt i Goma i det østlige DR Congo, hvoraf flere ifølge Reuters var kvinder og børn. Desuden blev tre FN-soldater såret.

Spændingerne er taget til i takt med, at DR Congo og nabolandet Rwanda har beskyldt hinanden for flere uger med sammenstød på tværs af deres fælles grænse. DR Congo beskylder blandt andet Rwanda for at have sendt soldater ind i DR Congo.

Rwanda har to gange invaderet sin meget større nabo i 1990erne, og både FN og DR Congo beskylder ifølge Deutsche Welle Rwanda for at sponsorere den oprørsgruppe, der forsøger at vælte DR Congos regering, og som ifølge det tyske medie stod bag lørdagens morterangreb.

Angrebene har desuden fået FNs udsending i regionen, Mary Robinson, til at udtale, at ethvert angreb på civilbefolkningen eller de fredsbevarende styrker er helt uacceptable.

»Angrebene på byen Goma og deres tragiske konsekvenser for den civile befolkning, der allerede er traumatiseret af to årtiers konflikt, er uacceptable,« sagde hun og opfordrede til, at der bliver gjort alt for at undgå en eskalation af konflikten i området.

Dagens Gossip