FN og USA fordømmer bombeangreb i Libanon

Ambulancer hastede ifølge vidner til stedet, der var dækket af tunge, sorte røgskyer, og TV-optagelser viser biler i brand og folk, der løber panikslagne gennem gaderne. Dødstallet efter fredagens angreb gør det til det mest dødelige af sin slags siden den langvarige borgerkrig i landet, der fandt sted fra 1975 til 1990.

FNs Sikkerhedsråd »fordømte på det kraftigste terrorangrebene« og lagde vægt på »behovet for at stille gerningsmændene til ansvar« i en officiel erklæring fra Sikkerhedsrådets 15 medlemslande, der enstemmigt »understregede vigtigheden af, at alle libanesiske parter respekterer Libanons politik om afstandtagen og om at afstå fra enhver indblanding i den syriske krise«.

Angrebene har nemlig pustet til frygten for, at Syriens borgerkrig i stigende grad får grænseoverskridende konsekvenser i nabolandet Libanon, hvor der lejlighedsvist er set sammenstød mellem tilhængere og modstandere af den syriske præsident Bashar al-Assads styre, og hvor den libanesiske shiamuslimske bevægelse Hizbollah sympatiserer med regimet.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, har uafhængigt af udmeldingen fra Sikkerhedsrådet opfordret libaneserne til at »udvise tilbageholdenhed«.

Den amerikanske præsident Barack Obamas sikkerhedsrådgiver, Susan Rice, fordømte ligeledes bilbombeangrebene fredag.

Hun skrev desuden på det sociale medie Twitter, at hun kondolerede »for tabet af uskyldige liv«.

Sidste fredag dræbte en selvmordsbomber 27 mennesker i Beirut, som er en højborg for Hizbollah, der kæmper sammen med Bashar al-Assads styrker i Syrien.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip