FN placerer nyt klimacenter i København

»At Danmark bliver centrum for denne vigtige klimaindsats betyder, at vi kan give et solidt bidrag til kampen mod klimaforandringerne og for klimatilpasning i udviklingslandene. Det vil give Danmark en unik international styrkeposition indenfor grøn vækst, og det kan blive til gavn for både dansk viden og danske virksomheder,« siger Christian Friis Bach.

FN besluttede at oprette centret under klimatopmødet i Cancun i 2010. FNs miljøprogram, UNEP, som i forvejen har koncentreret en stor del af sine energiaktiviteter på UNEP Risø Centeret på DTU, blev efterfølgende udvalgt som værtsorganisation for CTCN.

FN Byen er et oplagt hjemsted for Klimateknologicentret, lyder det fra eksekutivdirektør Achim Steiner, der er chef for UNEP.

»Danmark er en trendsætter for nye standarder for ressourceeffektive bygninger og er blandt de ledende lande i verden inden for ren energi. Det er blandt andet den danske regerings fortjeneste igennem sin politiske og økonomiske støtte, at det har været muligt at oprette centeret nu,« siger han og bliver suppleret af klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R).

»Klimateknologicenteret passer perfekt til Danmarks unikke kompetencer og position på klima- og energiområdet. Hvis vi skal bremse klimaforandringerne, er det vigtigt, at vi hjælper ulandene til at finde de bedste løsninger. Derfor bliver klimateknologicenterets arbejde betydningsfuldt, og jeg er stolt over, at centeret bliver placeret i Danmark,« siger klimaministeren.

Ifølge regeringen arbejder man desuden på, at et center for energieffektivitet, der skal etableres under FN generalsekretærens initiativ »Bæredygtig Energy for Alle«, også placeres i FN Byen i København.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip