FN-råd fordømmer Assad for hjælp udefra

Samtidig krævede rådet, der har til huse i Genève i Schweiz, at Damaskus indstiller sine angreb med missiler og andre tunge våben mod civile i byen Qusair tæt på grænsen til Libanon, der har været udsat for massive angreb siden weekenden.

Det syriske styres angreb på Qusair blev indledt søndag, da syriske tropper kom ind i byen fra syd, og ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder spillede Hizbollah-krigere fra Libanon »en central rolle«. Siden er adskillige Hizbollah-krigere meldt dræbt i den syriske grænseby.

For Hizbollah fungerer Syrien som korridor for strømmen af penge og våben, der jævnligt bliver sendt af sted fra det shiamuslimske styre i Iran til Hizbollah i Libanon. Derfor er det af stor betydning for Hizbollah, at Assad-styret i Syrien ikke vælter, forklarede Waddah Sharara, der er libanesisk sociologiprofessor og forfatter til en bog om Hizbollah, for nylig.

Resolutionen i det 47 medlemmer store råd i Genève blev foreslået af Qatar, Tyrkiet og USA og gennemført med 36 stemmer for. Kun én nation stemte imod - Venezuela - mens otte ikke stemte. To lande var ikke til stede.

Dagens Gossip