FN-råd fordømmer Assad for hjælp udefra

Samtidig krævede rådet, der har til huse i Genève i Schweiz, at Damaskus indstiller sine angreb med missiler og andre tunge våben mod civile i byen Qusair tæt på grænsen til Libanon, der har været udsat for massive angreb siden weekenden.

Det syriske styres angreb på Qusair blev indledt søndag, da syriske tropper kom ind i byen fra syd, og ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder spillede Hizbollah-krigere fra Libanon »en central rolle«. Siden er adskillige Hizbollah-krigere meldt dræbt i den syriske grænseby.

For Hizbollah fungerer Syrien som korridor for strømmen af penge og våben, der jævnligt bliver sendt af sted fra det shiamuslimske styre i Iran til Hizbollah i Libanon. Derfor er det af stor betydning for Hizbollah, at Assad-styret i Syrien ikke vælter, forklarede Waddah Sharara, der er libanesisk sociologiprofessor og forfatter til en bog om Hizbollah, for nylig.

Resolutionen i det 47 medlemmer store råd i Genève blev foreslået af Qatar, Tyrkiet og USA og gennemført med 36 stemmer for. Kun én nation stemte imod - Venezuela - mens otte ikke stemte. To lande var ikke til stede.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip