FN skal bruge op til to uger på analyse af giftgasangreb

FNs udsendte eksperter i Syrien er fredag blevet færdige med at indsamle prøver fra området uden for Damaskus, hvor et omfattende giftgasangreb ramte den 21. august. FN-inspektørerne skal efter planen forlade Syrien lørdag, hvorefter fundene skal analyseres.

Efter det britiske underhus torsdag stemte imod en intervention i Syrien, er Frankrig det eneste større vestlige land, der melder sig parat til at gå med USA uden om FN og straffe det syriske regime for anvendelse af kemiske våben. Også Canada og Tyskland har nemlig meldt ud, at de ikke vil bakke op om et angreb mod Syrien uden mandat fra FN. Meget kan imidlertid ændre sig, når FNs våbeninspektører er færdige med og fremlægger deres undersøgelser fra angrebsstedet, er det tidligere blevet vurderet.

Amerikanerne vil samtidig ikke afvise, at landet er parat til at handle på egen hånd mod Bashar al-Assads styre i Syrien. En aktion, der kan ende med at blive sat i værk uden om FN, hvis Sikkerhedsrådet ikke kan nå til enighed. USAs regering har fredag, med udmeldinger fra både præsident Barack Obama og udenrigsminister John Kerry, slået fast, at det syriske regimes handlinger ikke kan gå ustraffet hen, og de indikerede begge kraftigt, at et muligt angreb kan finde sted snart, omend Obama gentog, at han »endnu ikke har truffet en endelig beslutning«.

Sikkerhedsrådet er blevet beskyldt for at agere fodslæbende i forhold til situationen i Syrien, hvor flere end 100.000 mennesker har mistet livet under borgerkrigen. De fem permanente medlemmer har hver især vetoret, og den har Kina og især Rusland gjort flittig brug af, når det har drejet sig om sanktioner mod Syrien.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip