FN skruer op for fødevarehjælp til Syrien

Der er stigende behov for hjælp til de mange flygtninge og internt fordrevne i landet, og FNs fødevareprogram, World Food Programme (WFP), har opgjort de samlede udgifter til fødevarehjælp frem til udgangen af 2013 til 25 milliarder kroner.

I dag giver WFP fødevarehjælp til mere end 2,5 millioner mennesker i Syrien og til 800.000 syrere, der har forladt Syrien. Men WFP har fredag offentliggjort et skøn, der sigter mod at nå i alt syv millioner syrere både i Syrien og i nabolandene inden årets udgang.

»Syriske familier, især børn, hvad enten de er i eller uden for Syrien, er hårdt mærket af størrelsesordenen af denne krise. Stolte mennesker har fået deres liv og deres levebrød ødelagt af denne konflikt,« siger eksekutivdirektør i WFP, Ertharin Cousin, i en pressemeddelelse.

»I dag appellerer vi til det internationale samfund om at fortsætte deres generøse støtte, som har gjort det muligt for os at redde millioner af liv i de seneste par måneder,« tilføjer han.

FNs Fødevareprogram sendte torsdag akut fødevarehjælp til udsatte familier i byen Qusair, hvor nogle af de voldsomste kampe i Syrien har fundet sted de seneste uger.

I nabolandene vil FN også udvide sin fødevareassistance for at kunne dække de akutte behov for 2,7 millioner flygtninge i Libanon, Jordan, Tyrkiet, Egypten og Irak.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip