FN slår alarm for kvinder og børn i syriske Homs

»Situationen for kvinder og børn i den syriske by Homs er hastigt forværret,« skriver FNs børneorganisation, UNICEF, i en erklæring og påpeger, at »nye kontrolposter forhindrer forsyninger i at nå frem til de indespærrede« i området Al-Waer.

»Kan alle involverede parter ikke blive enige om, at uskyldige kvinder og børn i Homs og på tværs af Syrien bør skånes for så megen lidelse som muligt?,« spørger UNICEFs administrerende direktør, Anthony Lake.

Omkring 400.000 civile, hovedsageligt kvinder og børn, der er blevet tvunget til at flygte fra andre områder af Homs, har søgt tilflugt i Al-Waer og »bor nu i delvist opførte bygninger, skoler og andre offentlige bygninger,« fortæller Lake.

Men situationen i Syriens tredjestørste by »er blevet forværret med rapporter om voldsomme sammenstød dagligt og raketangreb, der kræver mange dødsofre,« tilføjer han.

»Vand og elektricitet er fortsat tilgængeligt, men grøntsager og mælk og andre fornødenheder er stadig en mangelvare. Vores egne nødforsyninger vil løbe ud inden for et par dage,« oplyser UNICEF.

Tidligere på ugen indtog syriske soldater - med hjælp fra den libanesiske Hizbollah-bevægelse - Khaldiyeh-kvarteret i Homs, som længe har været kontrolleret af syriske oprørere.

»Vi rensede området for terrorister i morges (mandag morgen, red.). Vi dedikerer denne sejr til Bashar al-Assad, og vi håber på at kunne rense hele Syrien,« udtalte en officer til syrisk stats-TV ifølge BBC.

Hærens offensiv mod Homs blev lanceret for omkring en måned siden, og hvis det lykkes den syriske hær at erobre hele Homs, som oprørere har kaldt »revolutionens hovedstad«, vil det være en stor sejr for Assad-styret. Byen ligger strategisk vigtigt på vejen mellem hovedstaden Damaskus og kysten ved Middelhavet, hvor præsident Bashar al-Assads alawitiske sekt har sin højborg.

Den snart to et halvt år lange borgerkrig i Syrien har ifølge FN kostet mindst 100.000 mennesker livet, men det reelle drabstal menes at være væsentligt højere.

BNB/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip