FN-udkast er for stærk kost for Rusland

Her blev USAs John Kerry, Storbritanniens William Hague og Frankrigs Laurent Fabius enige om grundteksten til en kommende FN-resolution, der taler om, hvordan præsident Assad skal fratages sine kemiske våben.

På Paris-mødet enedes ministrene om, at resolutionsteksten skal være »stærk og robust og sætte præcise og bindende deadlines«, mens et kontroversielt afsnit med eventuelle trusler om et militært indgreb ifølge Frankrig skal udtrykkes med ordlyden »alvorlige konsekvenser«.

Rusland er og har været konsekvent modstander af alle resolutions-formuleringer, som indeholder den mindste antydning af militært pres mod Syrien, og den modstand gentog Lavrov ifølge Reuters.

Få timer efter at grundsubstansen i resolutionsforslaget var offentliggjort, erklærede Lavrov, at enhver tale om et hurtigt indgreb med henvisning til FNs kapitel syv viser »mangel på forståelse« af den aftale, som USA og Rusland indgik i weekenden.

Her enedes de to lande om, hvordan Assads kemiske våben først skal sikres og derefter senest i midten af 2014 skal være destrueret - uden at en militærtrussel nævnes med ét ord i aftalen.

Samtidig erklærede Lavrov mandag, at det kan være på tide at overveje metoder, der skal tvinge Bashar al-Assads fjender til at deltage i en international fredskonference i stedet for at opfordre dem til det.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip