FN-udsending fordømmer forbrydelser mod syriske børn

Den særlige FN-repræsentant for generalsekretæren for børn og væbnede konflikter, Leila Zerrougui, sagde mandag, at hun er »overvældet« af syriske børns lidelser, som hun observerede på nærmeste hold under et nyligt besøg i Syrien.

»Tjenestemænd såvel som oprørsledere risikerer retsforfølgelse som krigsforbrydere for grusomheder mod mindreårige,« sagde hun ifølge Al Jazeera under et pressemøde mandag, og tilføjede:

»Jeg mødte forældre, hvis børn blev dræbt i bombeangreb, børn, der så søskende dø foran sig, og teenagere, der havde kæmpet med væbnede oppositionsgrupper«.

Leila Zerrougui besøgte både Syrien og dets nabolande, og målet med FN-besøget var ifølge hende, at gøre det klart for begge parter, at FN holder styr på grusomhederne i landet, og at gerningsmændene ikke vil slippe for retsforfølgelse.

»En dag vil der komme fred i Syrien, og dem, der begår grusomhederne, vil blive stillet til regnskab,« sagde hun.

En nylig FN-rapport har udtalt yderst hård kritik af paraplyorganisationen for oprørsgrupperne i landet, Den Frie Syriske Hær (FSA), for at rekruttere børnesoldater.

Syriske regeringsstyrker fordømmes i rapporten for at frihedsberøve mindreårige og for hyppigt at torturere og begå seksuelle overgreb mod børn.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip