FN vil undersøge brug af kemiske våben i Syrien

Udmeldingen kommer kort tid efter, at USAs præsident, Barack Obama, onsdag oplyste, at USA er i færd med at undersøge netop hvorvidt, kemiske våben er blevet benyttet i Syrien. Præsidenten gjorde det samtidigt klart, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, vil blive holdt ansvarlig, hvis det er tilfældet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Vi har gjort det klart, at brugen af kemiske våben mod det syriske folk vil være en alvorlig og tragisk fejltagelse,« sagde Obama.

»Assad-regimet må forstå, at det vil blive holdt ansvarlig for brugen af kemiske våben eller overdragelse af disse til terrorister,« tilføjede han.

Brugen af kemiske våben i Syrien har fyldt meget i de internationale medier de seneste dage.

Syriens statslige nyhedsbureau SANA beskyldte tirsdag oprørerne for at have brugt kemiske våben under et angreb i den nordlige Aleppo-provins, hvor 15 personer ifølge SANA mistede livet.

»Terrorister affyrede en raket, der indeholdt en kemisk substans i Khan al-Assal ved Aleppo, og foreløbige rapporter tyder på, at 15 personer blev dræbt, flest civile,« citerer Reuters det syriske nyhedsbureau. »Terrorister« er det syriske styres betegnelse for oprørerne.

Tidligere oplyste det amerikanske udenrigsministerium, at USA ikke har grund til at tro, at syriske oprørere har brugt kemiske våben under borgerkrigen i landet.

USAs udenrigsministerium undersøger lige nu sagen nærmere, men talskvinde Victoria Nuland kalder beskyldningerne for et forsøg på at underminere oprørerne fra præsident Bashar al-Assads side.

Nuland beskriver regeringshæren som »yderst trængt« og siger, at USA er dybt bekymret for, at regeringsstyrkerne - det vil sige oprørernes modstandere i Syrien - vil gribe til ikke-konventionelle våben.

Dagens Gossip