FN's sydkoreanske topchef ankommer til Nordkorea mandag

Forlydender om et spektakulært besøg har floreret i en uges tid, men nu tyder meget på, at der var tale om løse rygter.

FN's sydkoreanske generalsekretær, Ban Ki-moon, skulle ifølge flere medier besøge Nordkorea inden for kort tid. Ifølge det nordkoreanske nyhedsbureau var besøget planlagt til at gå i gang mandag, men det bliver nu modsagt af Ban Ki-moons kalender.

En plan over generalsekretærens rejser den kommende tid afslører, at Ban Ki-moon vil være i New York og efterfølgende i Malta næste uge. Derefter rejser han videre til det internationale klimatopmøde i Paris. Det er sat til at gå i gang 30. november.

Rejseplanen er blevet udleveret af Ban Ki-moons talsmand til Reuters, og det punkterer oplysningerne om, at FN-topchefen skulle lægge vejen forbi Nordkorea på et ellers historisk besøg.

En kilde i toppen af FN-systemet oplyste tidligere på ugen, at Ban Ki-moons besøg i det lukkede land var på trapperne. Da var der dog ingen informationer om, hvornår det ville finde sted.

Onsdag mente medier så at vide, at det skulle ske mandag, men det bliver nu modsagt.

Det ville være første gang, at Ban Ki-moon besøger Pyongyang, hovedstaden i det isolerede Nordkorea, i sin egenskab af generalsekretær for FN. Samtidig ville der være tale om det første besøg af en FN-generalsekretær i over 20 år.

Tidligere i år havde generalsekretæren også planer om at besøge Nordkorea, men i 11. time blev besøget aflyst, da Pyongyang trak hans rejsegodkendelse tilbage uden forklaring.

Gennem årene har en generalsekretær for FN tre gange besøgt Nordkorea. Kurt Waldheim var en tur i landet i 1979 og igen i 1981, mens Boutros Boutros-Ghali var der i 1993, skriver Reuters.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip