FN's Syrien-mægler tilkalder USA og Rusland før tid

FN's særlige udsending Lakhdar Brahimi vil torsdag holde samtaler med USA og Rusland, som eller var planlagt til fredag, oplyser FN i en pressemeddelelse.

- De trilaterale forhandlinger med Ruslands viceudenrigsminister Gennadij Gatilov og den amerikanske viceudenrigsminister Wendy Sherman vil allerede finde sted torsdag eftermiddag, lyder det i meddelelsen.

Brahimi kæmper bravt for at holde fredsforhandlingerne i Geneve i gang mellem repræsentanter fra det syriske regime og den del af den syriske oppositionen, der har valgt at deltage i forhandlingerne.

FN's særlige udsending sagde tirsdag, at fredsprocessen mellem den syriske regering og den del af oppositionen, som deltager i forhandlingerne i Geneve, stod mere eller mindre stille, efter at parterne startede på anden runde af fredsforhandlingerne i mandags.

Samtidig med forhandlingerne er missionen med at evakuere indbyggere fra den belejrede syriske by Homs blevet genoptaget efter knap et døgns pause, da den blev midlertidigt indstillet tirsdag.

Siden fredag i sidste uge har der været våbenhvile i byen, og omkring 1200 personer er blevet evakueret fra Homs. Våbenhvilen udløb oprindeligt søndag aften, men den blev forlænget med tre dage og udløber nu onsdag aften ved midnat.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip