FOA afviser regeringens effektiviseringsplan

De fleste offentligt ansattes organisationer er enige med regeringen om, hvordan det offentlige skal effektiviseres for 12 milliarder kroner inden 2020.

Torsdag morgen præsenterer økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) syv principper for, hvordan der effektiviseres for 12 milliarder kroner i det offentlige sektor, sammen med fagforbund, kommuner og regioner.

Parterne vil blandt andet styre ved tillid og samarbejde, lave forsøg med at droppe overenskomstbindinger samt oprette et center for innovation.

- Vi kan sætte os udenfor og være sure, men så bliver vi kørt over. Vi ved, at der skal effektiviseres for 12 milliarder kroner i den offentlige sektor frem mod 2020, siger FTFs formand Bente Sorgenfrey, som leder 450.000 især offentligt ansatte, til Politiken.

Derimod afviser FOA's formand Dennis Kristensen aftalen.

- Det ligner løse hensigtserklæringer, som er svære at være uenige i, men i virkeligheden er det sminke på de eksisterende ledelsesformer, siger han til Politiken.

Danmarks Lærerforening står også udenfor aftalen, som Margrethe Vestager kalder en "lille trepartsaftale". Regeringen droppede trepartsaftalen, da fagforbund ikke opgav to fridage. Aftalen var S-SF's valgløfte om, at danskere skulle arbejde tolv minutter ekstra.

- Det er et vilkår, at der er en stram økonomi. Vi har nu lavet en aftale, der giver arbejdet for en bedre og moderniseret offentlig sektor retning, siger økonomi- og indenrigsministeren.

Flemming Vinther, som er formand for Offentligt Ansattes Organisationer, siger, at organisationerne er tvunget med i baghånd.

- Hvis vi ikke spiller med, vil arbejdsgiverne bare selv finde steder, hvor den kan spare, siger han til Politiken.

/ritzau/

Dagens Gossip